Preview

Proceedings of the National Academy of Sciences of Belarus. Physical-technical series

Advanced search

Modelling of thermal processes of macaroni foods round moulds

Abstract

The article states the basis laws of thermal processes of macaroni foods round moulds. The differential equation of thermal conductivity shows temperature allocation in any area of the mould. The thermal conductivity of the cylindrical die side has been examined. The mathematical model allows considering the temperature of different sections of the die side when the temperature of paste is known. The presentation of a new design of composite moulds with the temperature sensing elements and their rated basis, practical application is stated.

About the Authors

V. Ya. Grudanov
Белорусский государственный аграрный технический университет
Belarus


A. B. Torgan
Белорусский государственный аграрный технический университет
Belarus


P. V. Stankevich
Белорусский государственный аграрный технический университет
Belarus


References

1. Назаров, Н. И. Технология макаронных изделий: Учебн. для вузов; 2-е изд, перераб. и доп. М., 1978.

2. Касаткин, А. Г. Основные процессы и аппараты химической технологии. М., 1971.

3. Скатецкий, В. Г. Математическое моделирование физико-химических процессов. Мн., 1981.

4. Матрица для производства макаронных изделий: Пат. 17855 Республики Беларусь. МПК А21С 11/16 / В. Я. Груданов, В. М. Поздняков, А. А. Бренч, П. В. Станкевич; заявитель Учреждение образования «Белорусский государственный аграрный технический университет»; заявл. 21.04.2011, опубликовано 30.12.2013.

5. Медведев, Г. М. Технология макаронного производства: Учебн. для вузов. М., 1998.


Review

Views: 477


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 1561-8358 (Print)
ISSN 2524-244X (Online)